درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-08  |  2024-04-27  |  بروز شده در: 1403/02/08 - 05:50:3 FA | AR | PS | EN
سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان            پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس            خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا خیز با پیروزی مقابل سویه داد             مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد             آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان             با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم            افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان             دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل            آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان            وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است            پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد            سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند             سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است            پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون            در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم            






تاریخ نشر: 1396/4/6 - 10:57:24
تعداد بازدید: 1364
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

آمریکا به دنبال شکست اسد است نه داعش
 آمریکا به دنبال شکست اسد است نه داعش

سرنگونی غیرقابل پیش‌بینی جنگنده سوریه توسط آمریکا در روز یکشنبه ارتباط اندکی با هدف این جنگنده سوری در صحرای سوریه داشت بلکه بیش از این واکنشی به نزدیکی ارتش سوریه به نیروهای کرد تحت حمایت آمریکا در اطراف رود فرات بود.


رابرت فیسک، تحلیلگر روزنامه ایندیپندنت در گزارشی درباره اقدام اخیر آمریکا در هدف قرار دادن جنگنده سوری در نزدیکی شهرک رصافه، در استان رقه نوشت: مقامات سوری روز به روز بر شکشان نسبت به اینکه نیروهای کرد طی ماه‌های اخیر وارد گردونه همکاری با آمریکا شده‌اند، افزوده می‌شود؛ نیروهایی که تاهمین اواخر از متحدان بشار اسد، رییس‌جمهور سوریه محسوب می‌شدند.

از آن سو ارتش سوریه تلاشی برای پنهان کردن این حقیقت نکرده که ارائه تسلیحات به کردها را متوقف کرده است در حالی که بر اساس برخی گزارش‌ها دولت سوریه از سال 2012 تا همین اواخر حدو 14 هزار سلاح AK47 در اختیار این نیروها قرار داده بود. علاوه بر این گفته می‌شود دمشق پس از دریافت گزارش‌هایی مبنی بر اینکه این نیروها میزبان هیاتی از امارات متحده عربی بوده‌اند به شدت خشمگین شده است.

هم‌زمان گزارش‌های تایید نشده‌ای از ملاقات کردها با سعودی‌ها منتشر شده است. این دیدار همان طور که می‌توان حدس زد پس از سخنرانی نه چندان دلچسب دونالد ترامپ، رییس‌جمهور آمریکا در ریاض صورت گرفته که طی آن به حمایت بی‌چون و چرا از پادشاهی سعودی در سیاست‌های ضدایرانی و ضدسوری پرداخت و پس از آن نیز از اقدام عربستان در منزوی کردن قطر حمایت کرد.

در میدان جنگ، ارتش سوریه در حال حاضر در حال انجام یکی از بلندپروازانه‌ترین عملیات خود از زمان آغاز جنگ بوده و شاهد پیشروی‌هایی در شمال کشور، اطراف دمشق و شرق پالمیرا است. این نیروها به صورت موازی در تلاش برای رسیدن به منطقه محاصره شده نیروهای دولتی در دیرالزور در حاشیه فرات پیش می‌روند. در حال حاضر 10 هزار سوری بیش از 4 سال است که در این منطقه محاصره شده‌اند.

ارتش سوریه اگر بتواند به این محاصره خاتمه بدهد، سوری‌ها 10 هزار سرباز دیگر خواهند داشت که برای بازپس‌گیری منطقه به کمک آن‌ها خواهند آمد. مهم‌تر اینکه با این حال ارتش سوریه گمان می‌کند که نیروهای داعش ممکن است با ورود به دیرالزور "مرکزی" دیگر برای خود در سوریه اعلام کنند.

در چنین شرایطی حمله آمریکا به جنگنده سوری بیشتر شبیه هشداری به سوری‌ها برای دور ماندن از نیروهای موسوم به سوریه دموکراتیک بوده است چرا که این دو گروه اکنون در آستانه رویارویی با یکدیگر در صحرای سوریه قرار دارند. به این ترتیب و با توجه به این هشدار می‌توان گفت که کردها رقه را خواهند گرفت. اما از آن‌جایی که ارتش سوریه بیشتر تمایل به کنترل دیرالزور دارد به نظر می‌رسد که چنین شرایطی در پی توافقی میان مسکو و واشنگتن به وقوع خواهد پیوست.

نقشه سوریه هر روز در حال تغییر است اما ارتش آن کشور هم‌چنان در مقابل داعش و شبه‌نظامیان مشابه‌اش در حال پیشروی است. آمریکا در این میانه به طرز نفرت‌انگیزی نقش ایران را بزرگنمایی می‌کند چرا که شاید بتواند به این ترتیب به کابوسی که ریاض از ایران درست کرده کمکی کرده باشد. اما موفقیت دولت اسد به روشنی برای آمریکا و کردها نگران‌کننده است.

با این تفاسیر در این بازار شام چه کسی با داعش می‌جنگد یا نمی‌جنگد؟ روسیه ادعا می‌کند که رهبر خونخوار این گروه تروریستی، ابوبکر البغدادی را از پای درآورده است. هم‌زمان مسکو می‌گوید داعشی‌ها هدف موشک‌های کروز این کشور هستند. ارتش سوریه نیز که از سوی روسیه حمایت می‌شود در حال مبارزه با داعش است و این مسئله‌ای است که من با چشمان خود شاهد آن بوده‌ام.

اما آمریکا با حمله به پایگاه هوایی دولت اسد در نزدیکی حمص، بمباران متحدان دولت این کشور در التنف و حالا ساقط کردن جنگنده‌ای متعلق به ارتش سوریه چه می‌کند؟ به نظر می‌رسد که واشنگتن اکنون بیشتر از آنکه برای نابودی داعش مشتاق باشد حمله به اسد و حامیان ایرانی‌اش در خاک سوریه را در دستور کار قرار داده است. این اقدام به نظر پیروی از سیاست‌های عربستان سعودی در منطقه است و شاید این همان چیزی است که دولت ترامپ به دنبال آن است. تا جایی هم که اکنون روشن است جنگنده‌های اسرائیلی در تمام این مدت به جای داعش نیروهای اسد، حزب‌الله و نزدیک به ایران را مورد هدف قرار داده‌اند.

در شرایط فعلی این چنین به نظر می‌رسد که ابراز خشم نسبت به استفاده از گاز شیمیایی در حملاتی که دولت اسد را عامل آن معرفی می‌کنند بسیار مهم‌تر از ابراز انزجار نسبت به داعشی است که غیرنظامیان را در اکثر مناطق خلافت خودخوانده‌اش در سوریه مورد ظلم قرار می‌دهد. اگر ما قرار است ادعای امروز آمریکایی‌ها مبنی بر تلاش برای نابودی داعش را باور کنیم، آن‌ها باید نشان دهند که به دنبال نابودی داعش هستند در حالی که تاکنون بیشتر آمادگی خود را برای حمله به نیروهای دولت اسد نشان داده‌اند که در حال جنگ با داعش هستند.

آیا واشنگتن به دنبال فروپاشی سوریه است؟ و آیا با وجود تهدید روسیه مبنی بر هدف قرار دادن جنگنده‌های آمریکایی در صورت تکرار حمله‌ای مشابه در این راه موفق می‌شود؟

انتهای پیام

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/7313


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان

سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان

پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس

خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا خیز با پیروزی مقابل سویه داد

مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد

آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان

با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل

آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان

وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است

پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد

سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند

سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است

پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون

در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان

تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران

مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها

هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور

توشیح بسته کمکی ۹۵ میلیارد دالری امریکا از سوی جو بایدن

یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات بایدن عقب‌نشینی از افغانستان بود

عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار حکومت طالبان است

حمایت حکومت طالبان از مبارزه حق طلبانه مردم فلسطین

قدرتهای بزرگ هسته‌ای بطور غیرمستقیم در اوکراین می‌جنگند


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.